Kiddy.

En av de som varit anställd under längst tid på JOMI System är Kiddy Engström. Efter att tidigare ha arbetat många år som maskinreparatör blev JOMI hans hemmavinst för fem år sedan.

– Jag började som lagerarbetare och efterhand började jag även att reparera de olika tvättarna. Idag gör jag i princip samma sak, men är en del ute och servar också.

Hur upplever du att företaget har förändrats de här åren?

– JOMI har blivit större på alla vis. Större och bättre. I början var vi två inhyrda personer som gjorde lite av det mesta, idag har företaget mångdubblats i omfång och inte minst gällande omsättning. Det har varit kul att vara en del av den resan, säger Kiddy som bor i Hässleholm

– Jag har en handskada efter att ha förlorat två fingrar i en olycka för ett par år sedan. Därför trivs jag bäst med att jobba här i Vinslöv. Emellanåt blir det dock en del servicearbeten, främst ute hos bönder. 

Att hålla ordning på lagret är såklart viktigt. 

– När vi började fanns vi i en annan mindre lokal i Vinslöv, där fanns inte så mycket plats. Jag ser till att hålla koll på allt tillsammans med ”Frasse” såklart.

Vad reparerar du?

– Oftast är det packningar som behöver bytas ut eftersom kunderna har dåligt vatten. En del skruvar upp trycket för mycket. Jag kommer med tips till dem som använder maskinerna, men om de sedan lyssnar är en annan sak, haha.

– Främst hanterar jag högtryckstvättarna inom lantbruket. Ofta är de inkopplade på ett större system så att de även kan utföra dammbindning på gårdarna.

Blir det 5 år till på JOMI?

– Det hoppas jag verkligen . Jag trivs här

Blir det någon semester i sommar?

– Jag ska faktiskt iväg och fiska uppe i Värmland, mest i sjöarna.

Favoritfångsten?

– Öring och gös.

Lite salt och peppar och så är det klart?

– Ja, det är fina grejer. Men jag fiskar mest bara den där veckan. Det hinns inte med så mycket mer.