Värmeverk

Vårt system har olika funktioner och skiljer sig mycket från värmeverk till värmeverk. Det kan vara allt från att hålla borta damm från exempelvis ett höglager, mellan transporterna och tippningsställena. Eller så kan det vara en travers med klo som skapar väldigt mycket damm som man behöver få bukt på. 

Vissa har material som är för torrt och behöver korrigeras innan det går in pannan, detta görs för att öka verkningsgraden.  Vårt befuktningssystemet är ett bra sätt att använda vid denna typ av problematik. 

Den vanligaste uppgiften vi har på värmeverken är när det finns damm problematik vi avlastning av material samt problem som uppstår i höglager och vid arbete med traversen. 

Vi kommer gärna ut för en fri konsultation och tillsammans ser vi över vilken problematik samt behov er anläggning har.

För att nämna ett av våra mycket lyckade projekt.

LKAB Berg & Betong installerade i somras vårt system på en av deras stora krossanläggningar. När det dammade som värst så var de som en sandstorm i Sahara och de fick stänga visa dagar för de följde vindarna mot staden. Vid samma sandstorm och med vårt system installerat så sjönk dammet ca 70-80 %. 

Sektionschefen Leif Krekulas på LKAB Berg & Betong uttalande sig nyligen i deras tidning ”LKAB Framtid” om några av anläggningarna vi installerat hos dem, både ovan och under jord. Se nedan.